KÅSERI 2
utanför elverkets kontor
Välkommen till Neo,s hemsida
 🤔kåseri nr 2.
Utvilad och med lättare klädsel blev det till att utforska närmiljön.
Först lite fakta om Förenade Arab Emiratet:
Det är indelat i 7 provinser med egna regeringar,vissa frågor är gemensamma, t.ex Precident,försvars och utrikesfrågor.
Dubai är en provins med c:a 1.5 miljoner invånare,enligt uppgift är 10 % medborgare. Det går inte att bli medborgare som utlänning.
Dom flesta gästarbetarna kommer från Indien. Pakistan,Sri Lanka.
Det behövs inget visum för oss.2 månader är obligatoriskt och gratis. Du kan söka 1 månad till på svenska ambassaden i Abu Dabi som är Emiratets huvudstad, det är inte billigt, utan åk till närmaste grannland Oman c:a 8 mil,efter lite kontroll och byråkrati har du 3 stämplar som behövs för en billigare penning än svenska ambassaden, i ännu 2 månader.
Jag räknar mig inte som en vanlig turist på besök,eftersom jag har 2 söner med familjer och 5 barnbarn i Dubai och bor privat.jag blev verkligen förvånad av att det längs vägarna är en enorm blomsterprakt och grönska långt ut till förorterna.
Mera spännande saker kommer nästa gång......

korv 15.02.2010 12:34

Det här suger

| Svar

Senaste kommentarer

04.03 | 18:23

Hej!
Otroligt kul att hitta denna sida.
Jag är systerson till Nisse och sista gången jag träffade honom var på Mosebacke när vi hade en spelning med Smaklösa fö

02.05 | 07:28

Tänkte på dig idag Neo i år blir det 10 år sedan du lämnade oss och du kommer att fylla 85 i höst . Oj vad åren går fort , saknar dig

19.12 | 18:08

Tänk vad tiden går Neo men du finns alltid i mitt hjärta

30.04 | 14:03

Fastnade i dina intressanta livsberättelser. Kunde gott bli en bra bok. Nu har jag suttit en timme, fast, men har lite annat för mig.😊 Återkommer..