Dubai
kåseri nr 5 BARNBARN
kåseri nr 5.
Min yngste son har bott i Dubai i 13 år, under tiden har han skaffat familj,med fru och de har två blonda blåögda flickor, nu 6 och 8 år.Underbara, glada kreativa med att teckna,sjunga,spela musik och mycket intresserade av skolan. Det är en glädje att umgås med familjen.Tyvärr skulle jag vilja se och vara med dem oftare,men avståndet är ju ett stort hinder.
I Dubai börjar barnen i skolan vid 4 års ålder,mina barnbarn går i engelsk skola,så dom kan läsa och skriva engelska flytande- Hemma är språket svenska,utom när kompisar kommer på besök, hemhjälpen Konti talar engelska och bor i deras hus.
Jag har besökt deras skola många gånger.Varje dag har dom hemläxa, det kan vara en bok som skall läsas, det läser för någon av föräldrarna,som förhör dem om de fattat innehållet i berättelsen, det kan också vara en sida med räkneprov.Föräldern skriver sin signatur i en bok att barnen har gjort läxan,boken är ett sätt att ha kontakt med läraren som ibland har synpunkter på barnens resultat.
De växlar obehinrat mellen de två språken. Några timmar i veckan går dom i svenska skolan,där underhåller dom språket,kan låna böcker,videeofilmer,m,m.
Till skolan skjutsas dom i bil, de måste vara någon vuxen som lämnar och hämtar barnen.Skolorna har bevakning av vakter innanför inhängnad område.
Den här bilden kom i hallogentider....
Mera om barnbarnen vid senare tillfälle,tankarna finns hela tiden.........
Lucia Ranson hotell 08
Festival city 090109

| Svar

Senaste kommentarer

04.03 | 18:23

Hej!
Otroligt kul att hitta denna sida.
Jag är systerson till Nisse och sista gången jag träffade honom var på Mosebacke när vi hade en spelning med Smaklösa fö

02.05 | 07:28

Tänkte på dig idag Neo i år blir det 10 år sedan du lämnade oss och du kommer att fylla 85 i höst . Oj vad åren går fort , saknar dig

19.12 | 18:08

Tänk vad tiden går Neo men du finns alltid i mitt hjärta

30.04 | 14:03

Fastnade i dina intressanta livsberättelser. Kunde gott bli en bra bok. Nu har jag suttit en timme, fast, men har lite annat för mig.😊 Återkommer..