En dag på krogen
I hotelllobbyn
😉 Man föreställer sig att i ett muslimskt land förekommer det ingen alkohol. I Aramemiratets provinser är det olika, en del har totalförbud andra är det tillåtet. I Dubai finns det på alla hotell fullständiga rättigheter,du kan få en absolut vodka i baren eller resturangen på hotellet om du vill.
Har du uppehåll o arbetstillstånd kan du söka för inköp på (systembutiken )du får ett kort liknande motbok,där det registreras vad du handlar,du har tillstånd på ett fast belopp i månaden.Det är den enda varan du betalar skatt på i Dubai 30%.
Priserna på mat och dricka på barer o krogar är något billigare än på våra krogar i Sverige.
En varm dag då jag var i city,var det skönt att gå in i en hotelllobby, där det är svalt och tempererat.Jag satte mig i en fåtölj,det satt några flera kring bordet,bl.a.en äldre man i vit fotsidad.Efter ett tag tittade han på mig och frågade,tycker du jag skall berätta hur många fruar jag har ?(man kan ha upp till 4 fruar) Vill du berätta så gör det,svarade jag.Jag skall säga dig att jag har en fru,vi har varit gifta i 45 år.En räcker, det blir stora problem med flera sa mannen eftertryckligt.
Jag fortsatte in till baren för en läskande kall pilsner.................

| Svar

Senaste kommentarer

04.03 | 18:23

Hej!
Otroligt kul att hitta denna sida.
Jag är systerson till Nisse och sista gången jag träffade honom var på Mosebacke när vi hade en spelning med Smaklösa fö

02.05 | 07:28

Tänkte på dig idag Neo i år blir det 10 år sedan du lämnade oss och du kommer att fylla 85 i höst . Oj vad åren går fort , saknar dig

19.12 | 18:08

Tänk vad tiden går Neo men du finns alltid i mitt hjärta

30.04 | 14:03

Fastnade i dina intressanta livsberättelser. Kunde gott bli en bra bok. Nu har jag suttit en timme, fast, men har lite annat för mig.😊 Återkommer..